dag vol cultuurhistorie bij schaapskooi

Menclub Helderse Voerluu houdt samen met Staatsbosbeheer een Oogstfeest op zaterdag 6 augustus. Deze dag ademt de omgeving van Schaapskooi Twilhaar in Nijverdal de sfeer van lang vervlogen tijden. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kun je er genieten van oude ambachten.

Schaapskooi Twilhaar is een unieke locatie midden in de bossen van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Rondom Twilhaar heeft in 2010 een project plaatsgevonden, waarin de cultuurhistorische waarden van de omgeving hersteld zijn. Zo zijn houtwallen zichtbaar gemaakt en de akkertjes ingezaaid met oude cultuurgewassen. In augustus zijn die gewassen rijp om te oogsten.

Menclub Helderse Voerluu wil graag met een aantrekkelijk programma laten zien hoe dat in vroeger tijden ging. Er worden bomen gesleept met de malle jan, het haver wordt gemaaid en gebonden en er wordt op de ouderwetse manier gedorst. Bezoekers kunnen zelf de vlegel in de hand nemen om dat eens te ervaren. Voor de kleineren onder ons is er ook genoeg te doen.

De schaapskooi is alleen te voet of per fiets te bereiken. Parkeren kan bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer aan de Grotestraat in Nijverdal. Vandaar leidt de rode route naar de schaapskooi. Om alvast in de stemming te komen, brengt de paardentram bezoekers tegen een kleine vergoeding naar de schaapskooi. Ook de Heideslak rijdt die dag zijn ritjes naar de schaapskooi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.