cooperatie laat burgers profiteren van windenergie

De dichtstbijzijnde plek waar we binnenkort windmolens kunnen verwachten is in Deventer langs de A1. De gemeente Deventer wil drie grote windturbines van zo’n tachtig meter hoog langs de snelweg plaatsen. Zoals vaak het geval is bij het plaatsen van windmolens, verloopt de procedure niet zonder slag of stoot. Bewoners, politieke partijen of actiegroepen bieden, ook in Deventer, weerstand, maar wellicht hebben ze daar wat op gevonden.

Om meer draagvlak te creëren bij de Deventer inwoners zou het kunnen dat er een Deventer windmolencoöperatie wordt opgericht, waar huishoudens en bedrijven in kunnen investeren en profiteren van de opbrengst van de windmolens. In dat geval zijn de windmolens dus deels van Deventer huishoudens en bedrijven.

Transition Town (TT) Deventer, lokale gemeenschappen die zelf aan de slag gaan om hun manier van wonen, werken en leven minder olie-afhankelijk en meer duurzaam te maken, riep in maart op voor de oprichting van een windcoöperatie. “Het wordt nog veel mooier als je weet dat de energie van de windmolens in je eigen stad rechtstreeks naar de stopcontacten bij jou thuis gaat”, stelt TT-woordvoerder Paul Hendriksen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.