broekland het wilde westen in het oosten

Het was vrijdagavond schrikken geblazen in Broekland. Kwam je als passant toevallig in het dorp, dan kon zo ineens oog in oog staan met cowboys en indianen. Maar geen echte natuurlijk. Het thema van de traditionele optocht was namelijk ‘Het Wilde Westen’. Tientallen kinderen liepen, vaak samen met hun ouders, door de Broeklandse straten. De optocht vormde het begin van het Broeklands Feest 2011.

Na de optocht kwamen de echte feestliefhebbers aan bot. En zoals elk jaar was ook op vrijdagavond weer ‘ouderwets gezellig’. Pluspunt was ook dat de band haar neem geen eer aan deed. De Groningse formatie ‘Diep Triest’ wist het Broeklandse publiek goed los te krijgen, hoewel dat natuurlijk nooit zo moeilijk is. DJ Sander maakte het feest compleet.

Slechts een paar uur later waren de eerste fanatiekelingen al weer op het feestterrein. Om 9.30 uur begon namelijk het kinderprogramma en om 10.00 uur kon de jeugd meedoen aan een survival. Het was maar goed dat de organisatie opgeroepen had oude kleren aan te trekken, want droog de finish halen was geen optie.

Voor de mensen die minder uitdaging zochten was er in de straten van Broekland een uitmarkt. Naast kraampjes waren er diverse demonstraties en presenteerden verenigingen en stichtingen zich. Op het Bouwhuisplein deden de jonge marktverkopers hun best hun waren te slijten.

Ook op andere plekken in Broekland was genoeg te doen. Zo was er voor ouderen een speciaal programma, waar onder andere een orkest speelde. Natuurlijk was dit orkest geheel in oranje, de kleur van Broekland, gekleed. Daarnaast kon er genoten worden van trekkerslep en pannavoetbal. En natuurlijk werd er op het terras bij De Hoppe alvast ‘geoefend’ voor vanavond.

Alle foto’s staan op staging2.broekland.com. Hier staat ook het volledige programma van het Broeklands Feest.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.