breedband voor inwoners hoonhorst

In Hoonhorst gaat op 4 juli de schop in de grond voor de aanleg van een glasvezelverbinding. De werkzaamheden starten in de Koelmansstraat, midden in de kern van Hoonhorst. Eind 2011 is het project klaar. Dan beschikken alle inwoners van Hoonhorst over een snelle internetverbinding.

Vanuit Duurzaam Hoonhorst worden diverse projecten opgestart om uiteindelijk een duurzame gemeenschap te worden. Eén van de projecten is breedband internet verbindingen voor alle Hoonhorsters, in de kern en in het buitengebied. Om dit ook in Hoonhorst mogelijk te maken is op initiatief van de stichting Duurzaam Hoonhorst 2050, in samenwerking met KPN en XS4ALL, gekomen om tot een plan om snel internet in Hoonhorst en het buitengebied te gaan realiseren.

Voorwaarde was wel dat een groot aantal huishoudens uit Hoonhorst en buitengebied veranderden van provider en overstapten naar XS4ALL. Sinds de start van het project in maart hebben voldoende mensen de overstap gemaakt naar de internetprovider XS4all, bijna 50% van alle huishoudens. . Een breedband verbinding is in feite de essentiële infrastructuur die nodig is voor een duurzame gemeenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.