bosfeest verhuist eenmalig

Stichting Bosfeesten Lierderholthuis neemt het zekere voor het onzekere. Het jaarlijkse muziekfeest verhuist eenmalig naar een nieuwe locatie. Wel gewoon aan de Hagenvoorde, maar dan iets meer richting Elshof. Op het feestterrein komt op zaterdag 23 juli bovendien een grote feesttent te staan.

“Niet omdat ze nou zo graag willen vernieuwen, maar uit pure noodzaak”, vertelt Kitty Stegeman namens de organisatie. “Het slechte weer van de afgelopen dagen en de toch wel wisselvallige voorspellingen hebben ervoor gezorgd dat er meerdere malen spoedberaad is geweest. Het land waar het feest normaliter gehouden wordt, is dusdanig slecht dat het niet mogelijk is om daar überhaupt een feestje te bouwen.”

Vandaar het besluit van de organisatie: verplaatsen. De bezoekers hoeven zich geen zorgen te maken over eventueel extra af te leggen afstanden: het Bosfeest wordt gewoon aan de Hagenvoorde gehouden, alleen een stukje terug, meer richting de Elshof. Ook heeft de organisatie besloten om dit jaar een verwarmde feesttent te plaatsen, iedereen kan dus lekker droog staan!

Ooit begonnen als spontane fuif in het bos trekt het Bosfeest nu jaarlijks zo’n 1500 bezoekers (met uitschieters naar boven en beneden). En de bezoekers weten wat ze mogen verwachten. Een relaxed feestje op een prachtige locatie, maar dan met allesbehalve relaxte muziek. “Geen trance, geen R&B, maar goede, stevige rockmuziek”, zo laat Kitty weten. Een speciale commissie gaat elk jaar op zoek naar een geschikte band. Als er een kandidaat gevonden is, neemt een delegatie een kijkje bij een optreden. Dit jaar heeft de organisatie de band Vintage gecontracteerd. Deze Friese formatie speelt classic rock en ook modern alternatief spul. Zo mogen de bezoekers muziek verwachten van onder andere AC/DC, Robbie Williams, Beasty Boys, Metallica, Van Halen, Tina Turner en Queens of the Stone Age. Voor elk wat wils dus. In het voorprogramma staat de Wijhese band ‘Onder Voorbehoud’. Aanvang is om 21.30 uur. De entree bedraagt 5 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.