Home / archiefcentraal / boete voor roken in cafe verdubbeld

boete voor roken in cafe verdubbeld

De boetes voor het overtreden van het rookverbod in de horeca, worden vanaf augustus verdubbeld. De boete bij een eerste overtreding gaat van 300 euro naar 600 euro. Volgens minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, maken de huidige boetebedragen ter weinig indruk. Uit cijfers van de Voedsel en Waren Autoriteit bleek vorige week dat in ruim veertig procent van alle horecagelegenheden nog gerookt wordt.

Leuk weetje over de rookverboden: In IJsland (dat ligt net niet in Salland) doet de minister een voorstel om roken in zijn algemeenheid te verbieden. Alleen op doktersrecept mag je dan nog roken, als je bijvoorbeeld te verslaafd bent om te stoppen.

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.