black cat lemelerveld tweede in klassement

Het Black Cat team uit Lemelerveld is afgelopen weekend gestegen naar de tweede plaats in het algemeen klassement van tractorpulling. Op strand Nulde werd het team vierde, maar door wisselend resultaat van de concurrentie steeg het naar de tweede plek.

Het Black Cat team uit Lemelerveld vertrok zaterdag rond de middag, goed gestemd en met flink wat proviand, naar Strand Nulde, waar de vierde wedstrijd van het seizoen plaatsvond. Wederom mochten ze een grote groep klanten van Horticoop kennis laten maken met de sport. Onderweg viel er nog een flinke plensbui, echter aangekomen op het terrein geen spatje regen meer gezien.

De 3,5 ton modified werd wederom als eerste verreden en de Black Cat stond zesde op de startlijst. Ze werd een uur voor aanvang al naar het rennerskwartier versleept. Hier wilde het team de motoren warm laten draaien, maar dat verliep niet zoals gepland. Drie van de vier motoren pakten gelijk aan, echter een blok deed niets. Lastig als je er in het rennerskwartier pas achter komt. Dat betekende flink rennen tussen de vrachtwagen, waar het meeste gereedschap lag, en de tractor. Enkele zeer stressvolle minuten volgden. Gelukkig bleek er slechts een kabeltje los te zitten. Met een gerust hart zocht de aanhang een plekje op de tribune.

De eerste Full Pulls werden gereden. De Black Cat verscheen aan de start met gastrijder Bastiaan (lid van Simply Irresistible). Hij schoof het gas gelijk vanaf de start open en sleepte de wagen over de 100 meter. Full Pull. In totaal werden er acht Full Pulls gereden.

Vanaf de tribune hadden de supporters goed zicht op de Black Cat in het rennerskwartier en wat er vanaf de tribune te zien was, was niet erg geruststellend. Er werd weer driftig gerend en gesleuteld. De wedstrijd verliep erg langzaam, helaas voor het publiek, maar gunstig voor het team omdat ze meer tijd kreeg om de problemen op te lossen.

Door de trilling van de eerste run waren een aantal uitlaten scheef gegaan. De uitlaatgassen hadden hierbij de gaskabel doen smelten waardoor deze vast was gaan zitten. Een minuut voor de finale trek kon er opgelucht worden ademgehaald. De tank werd weer gevuld met methanol en de tractor kon gelijk naar de start.

Heftig rokend ging de Black Cat over de baan en aan het eind was er zelfs nog een klein brandje. Bastiaan zette de sleepwagen op 75,88m, wederom goed voor een vierde plaats, achter The Judge, Screamin’ Bobcat en Eager Beaver. Door het wisselend presteren van de concurrentie, betekend dit dat de Black Cat inmiddels is gestegen naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Hier staan ze gelijk met Eager Beaver. Het klassement wordt aangevoerd door Screamin’ Bobcat.

De volgende wedstrijd wordt over twee weken verreden in Cadzand. In de tussentijd heeft het team mooi de gelegenheid om naast de gebruikelijke werkzaamheden de gaskabel te vervangen, het haperende blok extra na te kijken en de kapotte klepdeksel pakking (de veroorzaker van de flinke rookontwikkeling tijdens de finale trek) te vervangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.