bernard bartelink bespeelt adema orgel

Organist Benard Bartelink Speelt op 2 juli in de Raalter basiliek van de H. Kruisverheffing een concert op het Adema-orgel. Het concert begint om 20.00 uur. Bartelink is geen onbekende in de Raalter basiliek.

Hij verzorgde de afgelopen jaren al vaker een concert op het in 2008 geplaatste orgel. In “orgelland” is hij een nationaal en internationaal bekende persoonlijkheid, zowel als organist en als componist. In 1954 behaalde hij de Prijs van Uitnemendheid voor Orgel aan het Amsterdams Conservatorium. In 1961 was hij winnaar van het Internationaal Orgelimprovisatie Concours te Haarlem.

Hij heeft een grote staat van dienst, zowel binnen Nederland als in het buitenland. Meerdere malen was hij te gast als solist in The Royal Festival Hall in Londen en verder in de Notre Dame-kathedraal in Parijs en The National Cathedral in Washington D.C. Ook trad hij regelmatig op met het Koninklijk Concertgebouworkest.

Vanwege zijn grote kennis op het gebied van orgelmuziek wordt Bartelink regelmatig gevraagd als jurylid of -voorzitter bij nationale en internationale concoursen, met name in Haarlem en in Rusland.

Met Bernard Bartelink haalt het Cultuurfonds van de basiliek van de H. Kruisverheffing een groot musicus naar Raalte die de luisteraars zeker zal weten te boeien op het Adema-orgel.

De kerk is geopend vanaf 19.30 uur. Een kaartje kost 5,00 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.