berend dijsselhof sallandse boer 2011

Berend stond rustig in een hoogwerker naar het rogge maaien te kijken terwijl beneden de officiële overdracht van de Sallandse Boer van oud naar nieuw al aan de gang was. Hij liet zich rustig afdalen uit de hoogwerker en toen presentatrice Ans Overmars vroeg of dat niet iets sneller kon was zijn weerwoord: “Hardlopers bent doodlopers”.

De Sallandse rust van heanig an doene straalt er dus van af, van de nieuwe Sallandse boer. En de ook de nuchterheid heerst in huize Dijsselhof. Vrouw Rina op de vraag of ze het niet vervelend vindt dat ze de Stöppelhaene nu alleen moet vieren: “Och, kan ook zijn voordelen hebben.”

Berend Dijsselhof is getrouwd met Rina en ze hebben samen drie kinderen van 21, 19 en 17 jaar. Berend heeft een agrarisch bedrijf met pluimvee (opfok leghennen) en melkvee. Hij zit in de Raad van Kerken, is chauffeur op de buurtbus Wijhe-Raalte en is bestuurslid van het Tuinpad, een vereniging van plattelandsondernemers. Zijn hobby’s zijn paard rijden, fitness en fietsen op de mountainbike.

De nieuwe Sallandse Boer is niet onbekend met het Sallandse Oogstfeest Stöppelhaene. Hij heeft meegeholpen met de bouw van een praalwagen, meegedaan met de trekkerslep en bezoekt elk jaar ook ’s avonds het Stöppelhaenefeest. En uiteraard vindt Berend het belangrijk dat de hedendaagse agrarische sector mede door de Sallandse Boer tijdens de Stöppelhaene een gezicht krijgt. Een film van zijn bedrijf is te vinden op staging2.nieuwsalland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.