beleef het boerenland bij de pompdagen

Waar we normaal roepen: “Haal geen oude koeien uit de sloot”, doen we dat deze keer lekker wel, want dat is precies waar het op de donderdag van de Pompdagen om draait. Het wordt een speciale editie, dat jubileumjaar van de Pompdagen. Er komen enkele succesnummers uit het verleden terug, speciaal voor het 25-jarig bestaan.

Harry Overkempe is actief agrarisch ondernemer en net als tien jaar geleden organiseert hij samen met een paar enthousiaste dorpsgenoten deze dag. “Voor veel mensen is het buitengebied een omgeving van rust en recreatie. Wij willen de samenleving een kijkje laten nemen in de keuken van bedrijven die actief zijn op ons mooie Sallandse land.”

Twee bedrijven ontvangen je graag om te laten zien wat er achter de muren van een modern agrarisch bedrijf gebeurt. Het zijn de bedrijven van de familie Brilman aan de Twentseweg en van de familie Braakman aan de Veldhoekerweg. Naar deze bedrijven rijdt tussen 10.00 uur en 14.00 uur een bus, met als opstapplaats Stationsweg/Statenweg. Natuurlijk kan je ook met de auto of fiets naar de bedrijven. De route is aangegeven. Voor de kinderen en de volwassenen is er een speurtocht uitgezet, waarmee mooie prijzen te winnen zijn.

Naast het openstellen van deze twee bedrijven wordt er, op het bijna twee hectare grote weiland tussen het Care Hotel en de Stationsweg, verschillende demonstraties gegeven. Dit gebeurt op de donderdag tussen 10.00 en 16.30 uur. Er zijn demonstraties schapen drijven, demonstraties mennen met een 4-span en een tractor met GPS-besturing. Maar ook is er een huldiging van een 100.000 liter koe en er wordt een ware Miss Heino verkiezing voor koeien georganiseerd.

‘Last but not least’ is er nog een show van kleine huisdieren en kunnen kinderen een ponyritje maken.

Wil jij ook je bedrijf presenteren op deze boerendag, of wil je meedoen aan de Miss verkiezingen voor koeien? Neem dan contact op met Harry Overkempe (06) 55 39 10 42, Wim Wijnhout (06) 21 91 89 63, Rob Kleinlangevelsloo 06 – 48 65 81 83, Marcel Harink (06) 11 10 87 25 of Paul Kortekaas (06) 33 17 45 83.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.