begraafplaatsen worden educatief

Het project ‘Historische begraafplaatsen in een cultuur-toeristisch perspectief’ is op 14 juli van start gegaan. Wat is dat nou precies? Kort gezegd is het gewoon het restaureren van oude begraafplaatsen. Olst is als eerste aan de beurt.

Een team van vrijwilligers, experts en leerlingen gaat de begraafplaatsen restaureren. Voor leerlingen van de opleidingen natuursteen bewerken, schilderen en smeden is dit een opleidingsproject om kennis en ervaring op te doen. Na Olst en Colmschate worden oude begraafplaatsen in Mariënheem, Diepenveen, Goor, Diepenheim, Haaksbergen, Losser en Vriezenveen gerestaureerd.

Stichting RIBO, Terebinth en Landschap Overijssel hebben de handen ineen geslagen om een aantal historische begraafplaatsen te restaureren en toeristisch en educatief te maken. Dit doen ze onder andere door middel van fietsroutes, lesmateriaal en de website staging2.rustplaatsen.nl. Het project wordt gefinancierd door de Europese Unie, Provincie Overijssel en de betrokken gemeenten en stichtingen.

Op 14 juli vond de starthandeling plaats op de oude begraafplaats aan het Molenpad in Olst en werd verricht door wethouder Cor van den Berg, Teun Oosterbroek van Therebinth en Jan Kristen, voorzitter Ribo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.