beachvolleybal meer in trek dan voetbal

“Vorig jaar kregen we vaak de vraag of het ook niet leuk was om te gaan voetballen. Toen hebben we besloten om op vrijdag beachvoetbal te houden. Stiekem hadden we er iets meer van verwacht,” vertelt Marieke Olthof van de organisatie. “Maar eigenlijk is de zaterdag altijd al het hoogtepunt van ons toernooi geweest. Daar mikken we ook het meest op. De vrijdag hebben we erbij gepakt, omdat we het zonde vinden om voor één dag zo veel werk te doen.”

En een berg werk is het. Woensdag begint de opbouw. Bij de Poort van Wijhe komt Jansen Wijhe woensdag 350 kuub zand brengen. De stenen vlakte wordt vanaf dan omgetoverd tot een waar beachresort. Vorig jaar stond er nog een jacuzzi, die blijft dit jaar weg. Het bubbelbad kreeg vorig jaar nachtelijk bezoek van een aantal deelnemers. “Blij dat dat toen goed afgelopen is. Als het bad kapot was gegaan, hadden wij dat als organisatie amper kunnen betalen.”

Wat ook vaststaat, is dat het toernooi een nieuwe winnaar krijgt. De winnaar van vorig jaar, de Wildplassers, doet niet mee. “Ze konden door vakanties geen team bijeen krijgen.”

Waar er in 2010 nog op drie velden werd gespeeld, is dat in 2011 op vier velden. Tijdens de voorgaande editie deden er 21 teams mee, dat zijn er dit jaar 27. (er is nog plek voor één!)

Het toernooi start vrijdag met beachvoetbal, om 15.00 uur. Die wedstrijden duren tot ongeveer 20.00 uur. Zaterdag, de échte toernooidag, begint om 13.00 uur met de poulewedstrijden. De nummers 1 en 2 van iedere poule gaan door naar de kwartfinales, die rond 18.00 uur beginnen. Om 21.00 uur wordt de finale gespeeld, waarna het evenement met een barbecue en een beachparty met DJ D-Lirious wordt afgesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.