Home / archiefcentraal / basisscholen ontvangen cultuurklapper

basisscholen ontvangen cultuurklapper

In de gemeente Raalte wordt voor basisschool leerlingen niet bezuinigd op cultuur. Iedere basisschool in de gemeente Raalte ontvangt deze week de eerste ‘Cultuurklapper’. Deze cultuurklapper wordt uitgegeven door HOFeducatie.

De cultuurklapper is een overzicht van alle binnenschoolse educatieve en culturele projecten. Door middel van de lokale culturele projecten komen leerlingen in contact met cultuur om de hoek, van muziek tot dans en van schilderen tot erfgoed. Verschillende culturele instellingen en verenigingen in de gemeente Raalte bieden educatieve projecten aan. Denk maar aan Ralda, kasteel ’t Nijenhuis en boerderij Strunk.

Scholen kunnen gebruik maken van dit aanbod, waardoor de leerlingen kennis maken met de infrastructuur van kunst en cultuur, waar ze ook na schooltijd terecht kunnen.

Een digitale versie van de cultuurklapper is te downloaden op www.hofinsalland.nl/educatie.

Culturele verenigingen of instellingen die interesse hebben zelf een educatief project te ontwikkelen voor het basisonderwijs kunnen contact opnemen met de combinatiefunctionaris cultuur mirjamborger@hofinsalland.nl of de cultuurmakelaar raalte@cultuurmakelaar.com.

Lees ook

Bertus van der Kolk na vijftig dienstjaren bij Van Merksteijn met pensioen

RAALTE/ALMELO – Raaltenaar Bertus van der Kolk is recentelijk, na maar liefst vijftig dienstjaren bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.