album bokkers in de winkels

Typisch Bökkers, niet maandenlang in een te dure grootstedelijke studio kruipen om een gladde plaat te fabriceren, geknipt voor Hilversum. Nee, gewoon in eigen studio in zijn geboortedorp Heino het ultieme ruige rockalbum opnemen tussen de vele optredens door. De zweet nog in het pak, en de ruis nog in de oren.

Vanaf het moment dat Jovink en de Voederbietels stopten met toeren werd de roep om een eigen album van Hendrik-Jan Bökkers steeds luider. Deze winter werd er een platencontract getekend bij de platenmaatschappij Suburban, bekend vanwege een catalogus die vol zit met hardere muzieksoorten.

Sinds 18 juli ligt de plaat alweer in de winkels. Hendrik Jan uit frustraties, feestgevoelens en alledaagse situaties in zijn eigen nummers, gezongen in zijn moedertaal, het Sallands. Onderwerpen die iedere plattelander herkent, zompige gitaren en een stuwende ritmetandem zijn ingrediënten voor deze nieuwe vorm van dialectmuziek. “Onderbroekenlol is aan ons niet besteed. We gaan niet geforceerd de boerenrockers uithangen. Verwacht van ons geen teksten over tractors, omdat dat zo hoort. Nee, het is rauw, direct en gruizig!”

Het album is uiteraard ook verkrijgbaar op iTunes. Kijk voor meer informatie en een uitgebreide tourlijst van 2011 op staging2.bokkersdutnormaal.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.