aanpassing kapbeleid ondoordacht

De gemeenteraad besloot op 7 juli het kapvergunningbeleid te herzien. Er is besloten dat bomen dunner dan 50 centimeter die niet in de Groenhoofdstructuur staan, zonder vergunning geveld mogen worden.

“Als de motie wordt geïmplementeerd, kunnen b&w binnen het gebied Westdorplaan, Domineeskamp/Brugstraat, Overijssels Kanaal, Kerkstraat/Schoolstraat, nagenoeg álle gemeentelijke bomen, zonder enige vorm van overleg, vellen. Van het ene moment op het andere. En dit kan dan dus, behoudens die twee genoemde uitzonderingen, in alle gemeentelijke openbare ruimten gebeuren. Ook in de buurtdorpen en het buitengebied,” schrijft

De Kort.

“Maar gelukkig is er nog hoop en dat is het feit dat voor het implementeren van deze onzalige motie, ook de APV moet worden aangepast. Op grond van de argumenten verzoek ik u dringend de kapvergunnningplicht te handhaven voor álle bomen die zich in de openbare ruimten bevinden,” schrijft De Kort aan de gemeenteraad. “Het mag toch niet mogelijk zijn dat de bewoners van bijvoorbeeld de Grote Markt of de Herenhof, als zij ’s avonds thuiskomen na een dagje stappen elders, moeten constateren dat alle bomen op deze pleinen zijn verdwenen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.