25 jaar heinose pompdagen in beeld

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Heinose Pompdagen is er tijdens de pompdagen, in de loungehoek van de Hof van Rakhorst, een expositie ingericht.

De expositie richt zich op beelden, op foto’s en op film van Heino maar dan 25 jaar terug. Daarvoor is een keuze gemaakt uit vele honderden foto’s en tientallen videobanden en digitale bestanden uit die jaren. Omdat de viering van het 750-jarig bestaan van Heino in 1986 de weg vormde naar de Heinose Pompdagen, zijn van deze historische optocht ook beelden meegenomen.

Dat heeft er voor gezorgd dat op 40m2 tentoonstellingsdoek 350 foto’s, krantenartikelen en cartoons zijn geplaatst en dat er een DVD is samengesteld van een half uur. Ook is er een magazine gemaakt waarin 200 foto’s zijn opgenomen.

De DVD wordt overdag en ‘s-avonds van 10.00 tot 23.00 uur afgespeeld in een tent in de loungehoek. De toegang is hiervoor gratis. De DVD en magazine zijn vanaf 17 augustus te koop bij de muntenverkoop in de Hof van Rakhorst en bij de Smulbaai. De exposite wordt feestelijk geopend op 17 augustus om 20.15 uur door de drie voorzitters van de Stichting Heija Heino in die 25 jaar, Jan Hageman, Cor Dekkers en Frans van Hees en door burgemeester Piet Zoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.