12 jarig jubileum voor rhythm of faith

Het jongvolwassen koor Rhythm of Faith uit Haarle bestaat 12 ½ jaar, dat wordt in een speciaal jubileum viering gevierd.

De oud-leden, waarvan de namen en adressen niet allemaal meer in het bezit zijn van het koor zijn meer dan welkom. Het koor is ontstaan doordat het tienerkoor Sound of Music, onder leiding van dirigent Suzanne Voorhorst, niet genoeg leden meer had.

Er is toen besloten om ook jonge mensen toe te laten. Na verloop van tijd hebben ze voor een andere naam gekozen, namelijk Rhythm of Faith. Het is een kerkkoor met enthousiaste zangers en zangeressen, maar ook dit koor kent diepte punten. Het is erg moeilijk om de jeugd bij het koor te houden. Vaak gebeurt dit omdat de jeugd het niet kan combineren met de studie of sport.

Ook het combo liep een deuk op. Wilfried Cents, die jaren lang de gitarist van het koor was, besloot ermee te stoppen en dat was een strop voor het koor. Het bestuur heeft er alles aangedaan om een nieuwe gitarist te vinden, maar dat is tot op de dag van vandaag nog niet gelukt. Ook dirigent Suzanne voorhorst besloot te stoppen.

Het toenmalige bestuur, onder leiding van voorzitter Andre Nij Bijvank, heeft heel veel moeite gedaan om het koor in de benen te houden, dat is goed gelukt. Ze hebben een nieuwe dirigent gevonden en het koor werd weer opgepept.

Op dit moment bestaat het koor, onder leiding van dirigent Mariska Tibben, pianiste Mariët Rodijk, dwarsfluit Ellen Hoonhorst en drummer Christian Tepperik uit 33 leden. Elke week wordt er op donderdag gerepeteerd en één of twee keer in de maand verzorgt een tekstgroep van het koor een mooie viering in de plaatselijke kerk. Ook wordt er in andere kerken en verzorg- en verpleeginstellingen gezongen.

Het koor geeft elk jaar een optreden voor de plaatselijke bewoners van het Laarmanhuis en de Marcke in Haarle. Ook bij het kerstkransje in Haarle hoort het koor er helemaal bij.

Op 2 juli wordt het 12 ½ jubileum gevierd. Iedereen is uitgenodigd om samen een kop koffie of thee met elkaar te drinken. Het jubileum wordt gevierd in de ST. Sebastianus kerk in Haarle. Het begint om 19.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.