Home / archiefcentraal / zwolle akkoord met ruimte voor de rivier

zwolle akkoord met ruimte voor de rivier

Een stap in de goede richting voor het Ruimte voor de Rivierproject Uiterwaardvergraving Scheller en Oldeneler Buitenwaarden. De gemeenteraad van Zwolle heeft het bestemmingsplan vastgesteld. Dit betekent dat de start van de werkzaamheden dichterbij komen. Waterschap Groot Salland werkt hiervoor samen met de gemeente.

Het bestemmingsplan is nu onderweg naar de beroepsfase, daarmee wordt het voor de laatste keer ter inzage gelegd. Naar verwachting gaat begin 2012 de eerste schop de grond in. Het project moet in 2015 klaar zijn.

Om de IJssel meer ruimte te geven en Zwolle veilig en droog te houden gaat het waterschap aan de slag in ‘de voortuin van Zwolle’. In de Scheller en Oldeneler Buitenwaarden wordt de uiterwaard vergraven en komt er een nieuwe watergeul tussen Oldeneel en het Engelse werk. Hierdoor daalt het niveau van de IJssel bij Zwolle in situaties van hoogwater. Een gedeelte wordt ingericht als natuurgebied en kan je dan ook een rondje wandelen via laarzenpaden.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.