zon bedrag hebben we nog nooit opgehaald

De tweede editie van het Round Table Football Event, dat afgelopen zaterdag plaatsvond op het Rohdaterrein in Raalte, heeft maar liefst 32.500 euro opgebracht voor Stichting Ivoor. Veel meer dan de organisatie, de Raalter afdeling van de internationale serviceclub Round Table, ooit had durven hopen.

“Twee jaar geleden organiseerden we het voetbaltoernooi voor het eerst”, vertellen Roné van der Vliet en Martijn Smit namens de Round Table. “Destijds was de opbrengst circa 9.000 euro. Dit jaar hadden we onszelf tot doel gesteld om dat bedrag te verdubbelen. Dit eindresultaat is volledig onverwacht. In de dertig jaar dat we bestaan hebben we nog nooit zo’n bedrag opgehaald. Bij ons mag het dan de hele dag hebben geregend tijdens het toernooi, maar voor Ivoor schijnt de zon.”

Ivoor is een groot dagbestedings/activiteiten/educatiecentrum in het buitengebied van Raalte. Kinderopvang Koos, Trias Jeugdhulp, Zozijn en Landstede Educatie hebben er hun krachten gebundeld. Ivoor biedt mogelijkheden voor onder andere middelbare scholieren, de jeugdhulp, de kinderopvang en mensen met een verstandelijke beperking. Ivoor vierde diezelfde dag de officiële opening met een grote open dag. Voor de vertegenwoordigers van Ivoor was het dan ook haasten om op tijd bij de chequeoverhandiging aanwezig te zijn.

Veiling

In totaal deden 24 (bedrijven)teams mee aan het gezelligheidstoernooi. Zij betaalden allemaal 500 euro inleggeld. Daarnaast mocht de organisatie rekenen op de steun van diverse sponsoren. “Alle zestien leden van de Round Table hebben hun netwerk ingeschakeld”, vertelt Roné. “De een sponsorde in natura, de andere gaf een financiële bijdrage.”

Hoofdsponsor was Document House uit Apeldoorn en Zwolle. Bijna een derde deel van de opbrengst van de dag kwam voort uit de waren- en dienstenveiling na afloop van het toernooi. Die vond plaats in een tent naast de Rohda kantine. Van een vol vat bier tot etentjes, van VIP-arrangementen bij betaald voetbalclubs tot een laptop, alles ging onder de hamer. Deze zat in de bekwame hand van veilingmeester Frank Overweg uit Den Nul. Met schorre stem, brutale humor en veel vaart had hij in no time de lachers op zijn hand. Of die massage die onder de hamer ging ook met happy ending was?

Voor het publiek, enkele honderden bezoekers en deelnemers aan het toernooi, was de veiling niet veilig. Even niet uitkijken met je hand en je had al een bod uitgebracht van 100 euro. Het enthousiasme van het publiek was zo groot dat enkelen spontaan nog enkele kavels inbrachten. Een laptop, een optreden van Johan Bril en nieuwe zinken dakgoten voor een woning. Zelfs de kampioensbeker, gewonnen door het team van café/zaal Reimink, ging onder de hamer, zodat het team van het Communicatiegilde alsnog met de beker naar huis mocht. “Dit is geweldig”, fluisterde Martijn Smit met ogen vol ongeloof. “Frank doet het zo ontzettend goed, we gaan mede hierdoor flink over het gehoopte bedrag heen.”

Rijbak

Jacquelien van Brink nam namens Stichting Ivoor de cheque in ontvangst. “We hadden van tevoren een beetje hardop gedroomd dat het toernooi 18.000 euro zou opleveren. Dit hadden we dus echt niet verwacht. Een tijdje geleden heeft een sponsor ons een paard cadeau gedaan. De opbrengst van vandaag willen we gebruiken voor stalinrichting en de aanleg van een rijbak. Maar met dit bedrag kan nog veel meer. Daar moeten we nog maar eens goed over nadenken!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.