wijhe krijgt straatfestival tijdens diekdaegen

and The Old Firm en een tiental straatacts.

Van de aanwezige straatartiesten zijn Toon Maas en de Belgische deelnemer Sven Roelants wellicht de bekendste. Beide artiesten hebben hun sporen op internationale evenementen ruimschoots verdiend en treden ’s middags enkele malen op. Theater Lokate heeft een thuiswedstrijd met een mime act, ook de typetjes van René de Brouwer zijn kostelijk om te zien. De diverse acts wisselen elkaar in snel tempo af, zodat de variatie gewaarborgd is. Steltenlopers, een bijzondere ontvangst van het publiek, waarzegster en sneltekenaar maken het plaatje compleet. Natuurlijk kent het festival meer onderdelen.

Het nevenprogramma vermeldt niet alleen klassieke automobielen en tractoren, ook nog eens zo’n 300 brommers en solexen. Er zijn niet alleen oude ambachten en diverse verzamelaars, het Tinnen Figuren Museum uit Ommen, de Historische Vereniging Wijhe en de schildersclub Olst verlenen eveneens medewerking aan het programma. Er is een gedeeltelijke winkelopenstelling, de winkeliersvereniging AWO verzorgt aan het begin van de middag 2 modeshows. Kunstenaarsforum ’t Sal heeft een prachtige Kunstroute georganiseerd en op het Marktplein draait een groots opgezette kermis. De entree voor het festival is gratis. De activiteiten spelen zich af tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.