waterpret bij waterspeel en doeplaats

15 kinderen hebben op 24 juni de waterspeel- en doeplaats op Melkveeproefboerderij Aver Heino bezocht. Deze kinderen wonen langs de Heinose Vloedgraven, daarom werden zij door Waterschap Groot Salland en LTO Salland uitgenodigd. Tijdens deze middag maakten de kinderen kennis met allerlei waterbeestjes, schoon en vies water en konden ze spelen op de speeltoestellen in de waterberging.

Deze kindermiddag is één van de activiteiten die wordt georganiseerd vanuit het project ‘Salland Waterproof’ om inwoners van het gebied bij het project te betrekken. Onder begeleiding van Ans Niens, van Het Koeienhotel, werden de kinderen wegwijs gemaakt in de wereld rond de Heinose Vloedgraven. Zo konden zij op een grote kaart aangeven waar de wetering stroomt én waar zij zelf wonen. Met schepnetjes, zoekkaarten en een loep gingen de kinderen vervolgens enthousiast aan de slag om het leven in de Heinose Vloedgraven te onderzoeken. Ook zijn er die middag verschillende dijken gebouwd en sloten gegraven.

Het project Salland Waterproof is een samenwerking tussen LTO Salland en Waterschap Groot Salland. De grote vraag waar de boeren en het waterschap voor staan is, hoe de opgaven uit de Europese Kaderrichtlijn Water zo goed en praktisch mogelijk kunnen worden geïmplementeerd. Salland Waterproof is opgezet om in samenwerking met de inwoners van het gebied initiatieven te bedenken en uit te voeren, om te komen tot een goede aanpak. Salland Waterproof wordt uitgevoerd in het stroomgebied van de Heinose Vloedgraven, tussen het Overijssels Kanaal en de rondweg Heino.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.