wantrouwen richting legale flierefluiter

De Flierefluiter is na een lang traject van juridisch getouwtrek gelegaliseerd. De gemeenteraad van Raalte heeft donderdagavond ingestemd met de wijziging van het bestemmingsplan, maar dit besluit was doorspekt van wantrouwen.

De raadsleden zijn het wat dat betreft eens: De Flierefluiter is een mooi bedrijf, maar moet zich aan de regels houden. Die regels moeten volgens een aantal raadsleden helemaal dichtgetimmerd worden. “Op alle punten waar je ruimte laat, krijg je vroeg of laat weer een conflict,” stelde Arie van der Wilt van de PvdA. “Als je ruimte laat, wordt die opgevuld. Die ruimte moet je helemaal dicht timmeren.”

Ook raadslid Schokker van Gemeentebelangen durfde de naleving van de regels in twijfel te trekken. “Daar heeft Pronk het zelf naar gemaakt.” Wethouder Wagenmans beloofde de boel scherp in de gaten te gaan houden. “We gaan hier strak opzitten en regelmatig met de buurt in gesprek.We gaan regelmatig kijken hoe het allemaal loopt.”

Ook Egbert den Daas stelde voor de wijziging van het bestemmingsplan te zijn. “Maar ik hoop genoeg juridische handvatten, zodat er zonodig effectief gehandhaaft kan worden.” Die handvatten zijn er volgens burgemeester Piet Zoon: “Het in gang gezette handhavingstraject kan gecontinueerd worden.”

De aanpassing van het bestemmingsplan maakt de Flierefluiter legaal, daarmee stemde de raad in. Maar duidelijk is dat het overgrote deel van de gemeenteraad bang is voor de gevolgen die dat heeft voor de acties die Pronk bij de Flierefluiter uit gaat halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.