vvd raalte versnelde aanpak n35 moet

De Raalter VVD-fractie zegt zich te blijven inspannen om de N35 bij Raalte sneller aan te pakken. “Het besluit van dit kabinet om een aantal landelijke projecten naar voren te halen doet daar niets aan af. Het blijft zaak om de komende jaren dit weggedeelte onder de aandacht te brengen. Wíj zullen dat doen, we nemen aan dat het college dat doet en we hopen dat andere fracties dat ook doen”, zo stelt de fractie.

De minister heeft besloten om de aanpak van de N35 op de lange baan te schuiven. De minister heeft besloten om de aanpak van de N35 op de lange baan te schuiven. Volgens de VVD heeft het kabinet besloten een aantal landelijke knelpunten naar voren te halen, zoals de A1. Sinds vorig jaar staat de N35, samen met een aantal andere probleemwegen, op de MIRT-lijst voor 2020-2028. Deze lijst staat voor het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport. Het besluit van de minister moet volgens de VVD voor wat meer beweging gaan zorgen.

De minister geeft in haar brief van juni 2011 aan dat voor de periode 2021-2028 voor 19,4 miljard aan investeringen in infrastructuur mogelijk is. Daar zit vast wel wat geld bij voor de N35, maar dat is niet helemaal waar. Het kabinet gebruikt van die 19,4 miljard ruim 7,3 miljard voor de landelijke knelpunten, zoals de A1. Dat betekent dat er nog 12,1 miljard te verdelen is. De minister geeft nadrukkelijk aan dat de besluitvorming over dit geld nog openstaat. Dus wellicht is er misschien nog een zakcentje over voor de N35.

De VVD-fractie uit Raalte heeft contact opgenomen met de andere fracties in de Tweede Kamer en Provinciale Staten. Hierbij hebben zij het verzoek gedaan om ook bij de N35 de vinger aan de pols te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.