voetbaldames heeten na promotie over de a1

De voetbaldames van Heeten zijn gepromoveerd naar de derde klasse. Zondag is dat pleit beslecht in een onderling duel tegen Twello. Dat zag er twee weken geleden nog heel anders uit. Twello leek ongehinderd te competitie te winnen. Maar omdat de dames twee weken geleden met 14-1 van Raalte hadden gewonnen kwamen ze op de ranglijst op gelijke hoogte met Twello. Zowel de punten als doelpunten waren helemaal gelijk. Omdat er niet naar het onderlinge resultaat werd gekeken (dat in het voordeel van Heeten was) moest er een beslissingswedstrijd gespeeld worden op neutraal terrein.

Dat werd het terrein van SV Schalkhaar. De adrenaline werd al bij vertrek vanaf de Heetenvelden aangewakkerd. Want er kwam een bus voorrijden van het Nederlands elftal en een toevallig passerende politiewagen zorgde voor escorte.

In de wedstrijd was het eerste kwartier voor Twello, maar Heeten nam daarna het heft in handen en wist met een 2-0 voorsprong naar de thee te gaan. Niet alle dames kregen thee overigens, want Heeten was met 22 vrouwen afgereisd. Een compleet elftal bleef op het veld achter.

In de tweede helft deed Twello nog even iets terug (2-1), maar daarna liep Heeten weg (5-1) en dwong zo de promotie naar de derde klasse af. De terugweg naar Heeten over de A1 liep iets vlotter dan een gemiddelde busreis van FC Twente, maar een keer thuis was het onthaal van fans, supporters en familie prachtig. En de bitterballen lekker.

Het feest in Heeten werd afgesloten met een polonaise op de bar van Bosgoed en daarna is het lang onrustig geweest in Boode te Bathmen.

Voor een veel groter verslag klik hier

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.