vlindertuin in elshof vrijdag officieel open

De vlindertuin in De Elshof wordt vrijdagmiddag officieel geopend. Burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe opent de tuin om 16.30 uur. Natuurwerkgroep De Elshof maakte de afgelopen tijd achter het buurthuis een schitterende tuin met planten die vlinders, bijen en andere insecten aantrekken. Voor het zover was, werd eerst door het buurthuis grond aangekocht van buren. Vervolgens maakte Anneletty Schumacher, inwoonster van De Elshof, een plan.

Zij liet zich inspireren door de tuin van Piet Oudolf in het Gelderse Hummelo. Met een uitgekiende combinatie van grassen en planten, het aanbrengen van hoogteverschillen en een lager gelegen drassig gebied, ontstond een tuin die al snel een walhalla bleek voor insecten. Leden van de negenkoppige natuurgroep verzorgden niet alleen de aanvoer van grond, de inrichting en het onderhoud van de tuin, maar ook de sponsoring en het contact met OBS De Elshof.

De betrokkenheid van de school leidde onder meer tot het aanleggen van een meidoornhaag door leerlingen en het maken van een insectenhotel, waar inmiddels vele insecten een onderkomen hebben gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.