vier clubs pakken sportpark ramele samen op

Opvallend: SV Raalte zit er niet bij. Ook opvallend: er moet een atletiekbaan komen die niet alleen voor Raalte, maar voor de hele regio moet zijn. En nog meer opvallend: De Schutterij, CRT en AV Salland gaan gezamenlijk een clubgebouw neerzetten.

De plannen zijn al ver uitgewerkt. Zo moet de hockey op termijn een tweede hockeyveld krijgen en moet de accommodatie van de hondenverenigingen Rotweiler en De Lijn,naar de Spoorzone (bij Rohda) terecht komen. Verder moeten de volkstuinen herplaatst worden en willen de clubs de buurt veiliger maken voor komende en gaande sporters. Niet dat het er nu onveilig is, maar er is wel veel bos.

De gemeente staat achter de plannen en dus gaan er nu offertes op tafel komen om te kijken of het ook allemaal betaald kan worden. Het college lijkt daar kansen te zien. Want in een publicatie worden de voordelen aanaangeregen.

Voordeel 1: De verenigingen hebben zich bereid verklaard actief te participeren in een provinciaal project Sportaccommodaties en Jeugdbeleid. Hierbij richten de verenigingen zich op die jeugdgroepen die zich niet aangetrokken voelen tot sport en proberen hen hiertoe te activeren. Het is de verwachting dat de daarvoor beschikbare subsidies toegekend zullen worden.

Voordeel 2: De bestaande contacten met het onderwijs (Carmel Wielersportpark) zullen worden uitgebouwd. Met name met de SCAS zal een programma worden ontwikkeld dat leidt tot een actief gebruik ook overdag.

Voordeel 3: De aanleg van de atletiekbaan is een verdere uitbouw van bovengemeentelijk voorzieningen. De AV Salland ( nu plm 140 leden) heeft in de afgelopen jaren haar bestaansrecht bewezen. De inschatting is dat de vereniging een doorgroei kan verwachten naar zo’n 250 – 300 leden. Tevens kan de loopgroep Lierderholthuis (plm. 140 leden) periodiek van de baan gebruik gaan maken. Dit doen ze nu in Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.