verbouwing kulturhus de mozaiek gestart

Maandag is de verbouwing van kulturhus De Mozaïek in Lemelerveld van start gegaan. De verbouwing van het kulturhus zal zorgen voor een ruimere en vriendelijkere entree. Het meest opvallend is het verdwijnen van de wand tussen de hal en de bibliotheek zijn. De bibliotheek gaat werken met een volledig geautomatiseerd uitleen- en inlever systeem. Hierdoor is de bibliotheek altijd toegankelijk als het kulturhus open is. Door het wegvallen van deze wand ontstaat er een veel ruimere hal.

De Speel-O-Theek van Landstede zal straks achterin de bibliotheek terug te vinden zijn. De vergaderruimte tussen de entree en het welzijnscafé van Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld (SWOL) wordt het gezamenlijk kantoor van SWOL en Landstede. Een tweetal servicebalies in de centrale hal bieden plek bieden aan beheer, het servicepunt van de Gemeente Dalfsen en personeel van de bibliotheek.

Verschillende kantoor- en bergruimtes worden anders ingevuld. Ook hier geldt dat alles een open en transparant karakter krijgt. En er komt een vaste garderobe in de hal. Het ‘timmerlokaal’ van Landstede wordt multifunctioneel ingericht met mobiele handwerktafels waardoor dit lokaal tevens als vergaderruimte kan dienen. De toiletgroepen worden vervangen met nieuw sanitair, gietvloeren en tegelwerk. Tenslotte krijgt de keuken van SWOL enkele aanpassingen zodat deze aansluit bij de nieuwe uitstraling. Telefoon en internet van de gebruikers zullen wellicht in de toekomst nog op elkaar aangesloten worden om de bereikbaarheid te vergroten en de kosten te drukken.

Kulturhus De Mozaïek is tijdens deze verbouwing gewoon open. Sommige activiteiten vinden in een andere ruimte plaats, soms moet er even een andere ingang gebruikt worden. De bibliotheek is van 26 juni tot 17 juli gesloten. De service punten van de Gemeente Dalfsen en de politie zijn van 13 juni tot en met 15 juli gesloten.

De opening van het vernieuwde kulturhus is op vrijdag 9 september, tegelijk met het Open Huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.