varkens missen zweetklieren door modderbad

Duiken varkens een modderbad in omdat ze geen zweetklieren hebben? We dachten het altijd. Onderzoek wijst uit dat het wel eens andersom zou kunnen zijn. Omdat varkens de luxe hadden in modderbaden te kunnen duiken, zijn ze de zweetklieren kwijtgeraakt. Dat veronderstelt onderzoek van Wageningen Life Stock Research, ofwel onderzoek op levende have, daar is ook het varkensproefbedrijf in Raalte bij betrokken.

In een interview met BBC News legt een onderzoeker van Wageningen UR Livestock Research uit dat varkens misschien geen zweetklieren hebben ontwikkeld, omdat ze zich de luxe konden veroorloven van het genieten van het liggen in de koele modder. De BBC had het verhaal opgeduikeld na een artikel in het wetenschappelijk tijdschrift Applied Animal Behaviour Science.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.