tourspel salland centraal van start

De inschrijving voor het Tourspel van Salland/Vechtdal/Deventer Centraal is inmiddels gestart. CRT Raalte heeft haar medewerking aan het Tourspel toegezegd. Leden van de Raalter club hebben de waardes van de verschillende wielrenners vastgesteld en verzorgen de dagelijkse Tourrubriek van Salland Centraal.

Na de eerste etappe op zaterdag 2 juli is er een feest in het clubhuis van CRT. Iedereen is welkom. Voor de deelnemer aan het Tourspel die na de eerste etappe eerste staat, ligt daar een leuke prijs klaar. Maar dan moet je er dus wel bij zijn. Bij afwezigheid gaat de prijs naar de volgende op de ranglijst.

Inschrijven voor Tourspel van Salland/Vechtdal/Deventer Centraal kan nog tot vrijdag 1 juli 23.00 uur. Tot zolang kun je ook de samenstelling van jouw ploeg wijzigen. De hoofdprijs van het Tourspel is een spiksplinternieuwe wielrennersfiets van het type Cannondale Caad 8. Deze fiets is beschikbaar gesteld door KokkieBikes in Lemelerveld. Maar het prijzenpakket is nog veel groter. De tweede prijs is een Polar CS500-fietscomputer en de derde prijs een paar wielrennersschoenen van de Specialized Road Comp. Verder bestaat het prijzenpakket van KokkieBikes uit een fietshelm van Propero, drie kledingpakketten van KokkieBikes (nieuwe zomertenues), een Tifosi bril, een Specialized zadel, een minifietspomp, twee fietshelmen Specialized Align, een voedingspakket van Dextro Energy, drie setjes armstukken, negen petten, tien paar sokken en vijftien bidons.

Lifestyle Centre heeft ook een drietal extra prijzen ter beschikking gesteld. Het gaat om drie maanden gratis sporten in combinatie met drie maanden Benfit (voedingsbegeleiding) ter waarde van 315 euro; drie maanden onbeperkt sporten ter waarde van 120 euro en een welkomstpakket van Lifestyle Centre ter waarde van 17,50 euro. De Raalter Drukkerij DDMC brengt bovendien nog een aantal exemplaren van ‘BeZIELd’, de biografie van oud-wielrenner en oud-Raboploegmanager Theo de Rooij, in.

Meedoen is heel simpel. Eenmaal gratis aangemeld op letour.nucentraal.nl stel je aan de hand van een rennerslijst je eigen tourploeg van twaalf wielrenners samen. Daarvoor krijg je een virtueel budget van 150 miljoen euro. Op basis van de resultaten van de renners van jouw ploeg in de Tour de France 2011, krijg je per etappe punten toegekend. De deelnemer die aan het einde van de Tour de meeste punten heeft verzameld, rijdt nog deze zomer op de Cannondale Caad 8.

Natuurlijk houden we op Salland/Vechtdal/Deventer Centraal de laatste ontwikkelingen van het Tourspel 2011 bij. Het tussenklassement zal bovendien wekelijks in deze weekkrant worden gepubliceerd. Vorig jaar deden ruim duizend wielersportliefhebbers mee aan het Tourspel.

Snok

CRT Raalte presenteert op zaterdag 2 juli ter ere van de start van de Tour tal van activiteiten op het Camel Wielerpark Ramele. Een beklimming van de Mont Ventoux, een BMX-ritje over de crossbaan of een tijdritje maken, het is die dag allemaal mogelijk. Het programma loopt vanaf 14.00 uur. Zo rond de klok van vier uur, half vijf wordt de finish van de eerste Touretappe verwacht. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de aanwezigen op een groot TV-scherm dan met eigen ogen aanschouwen wie de eerste gele truidrager wordt. De middag heeft als motto ‘CRT geeft een snok aan de Tourstart’. ‘Er een snok aan geven’ is een wielerterm die uitdrukt dat een wielrenner er nog een schepje bovenop gooit. Dit motto gebruikt de CRT het gehele jaar 2011 om het vrijwilligerswerk in de vereniging in het zonnetje te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.