torentje willibrord van het dak af

Dinsdagochtend rond half 9 is de toren van zorgcomplex Sint Willibrord eraf getakeld. De komende weken wordt het zorgcomplex voorzien van een nieuw dak. Hierdoor verdwijnt het markante aanzicht van het gebouw, maar Belangenvereniging Beter Boskamp gaat opzoek naar een mooi nieuw plekje voor het torentje.

Na een goed overleg tussen de Carinova Leiboom Groep, Salland Wonen en de gemeente Olst-Wijhe zijn de partijen allemaal tevreden dat Sint Willibrord voor Boskamp toch kan blijven bestaan. Uit onderzoek bleek namelijk dat er ernstige gebreken waren aan de kapconstructie van het hoofdgebouw en het torentje, zoals houtrot en lekkage. De gebruikte materialen en constructie vormden een verhoogd risico in het geval van brand. Het complex was daarom ook toe aan een groot onderhoud, dat inmiddels al in gang is gezet.

Sint Willibrord blijft grotendeel in zijn huidige vorm staan, onderhoud aan het dak, de goten, de zonwering en het schilderwerk moeten eind juli zijn afgerond.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.