tip top 3 van de gibo groep

1. Concurrentie- en contactbeding in het arbeidscontract

Onlangs heeft de rechter een boete opgelegd aan een ex-medewerker, die contact onderhield met klanten van zijn voormalige werkgever via LinkedIn, terwijl zijn contactbeding nog van kracht was. Een contactbeding verbiedt werknemers na beëindiging van het arbeidscontract om contact te zoeken met uw klanten (en die weg te kapen). Daarnaast kunt u een concurrentiebeding opstellen om te voorkomen dat werknemers met waardevolle kennis bij de concurrent gaan werken. Het is zinvol om dit soort risico’s af te dekken in overeenkomsten en de handel en wandel van voormalige werknemers op LinkedIn en social media te checken. De adviseur van de GIBO Groep kan u adviseren en helpen bij het opstellen van solide arbeidscontracten.

2. WBSO ook voor u?

Jaarlijks maken circa 14.000 ondernemers gebruik van de WBSO (wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk). U komt voor deze subsidie in aanmerking wanneer u nieuwe producten of vernieuwingen in het productieproces – óók software! – ontwikkeld. Voorbeelden van projecten waarvoor WBSO is verkregen: de ontwikkeling van een asloze boegschroef, een draadloos identificatiesysteem, een minivrachtwagen en een opvolger van het computerspel Killzone. Bent u als ondernemer meer dan 500 uur per jaar bezig met speur- en ontwikkelingswerk (S&O)? Dan heeft u recht op WBSO via een verhoging van de zelfstandigenaftrek. Zet u daarnaast medewerkers in voor S&O? Dan betaalt u 50 procent minder loonbelasting over hun S&O-uren (startende bedrijven zelfs 64 procent minder!). Onze subsidieadviseurs kunnen u helpen bij de aanvraag en het opzetten van de benodigde subsidieadministratie. Kijk ook op staging2.allesoversubsidie.nl.

3. Koppeling bankieren en boekhouden?

Momenteel maakt ABN AMRO veel reclame over de koppeling tussen de bankrekening en de boekhouding. We krijgen hier geregeld vragen over en het antwoord is dat we al meer dan tien jaar koppelingen hebben met alle grote banken om bankmutaties automatisch in de boekhouding te verwerken. ABN AMRO heeft nu de toegepaste techniek verbeterd en dat is aanleiding voor de reclamecampagne en uiteraard stapt de GIBO Groep over op deze verbeterde versie. Er zijn sowieso veel ontwikkelingen als het gaat om efficiënter werken door gegevensbestanden te koppelen (standaard bedrijfsrapportage). Als ondernemer profiteert u daarvan. Tip: check of uw (beoogde) boekhouder of accountant wel meegaat met deze ontwikkelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.