te wierik houdt zich kranig op wk rhonrad

Eline te Wierik, Rhöndradturnster van RGV Kwiek, is met Kwiek (de Nederlandse vertegenwoordiging) tweede geëindigd tijdens de wedstrijd voor landenteams op het Wereld Kampioenschap in Duitsland. Ook individueel hield ze zich, ondanks meerdere blessures, goed staande op het hoogste niveau.

Eline mocht na het uitvallen van haar trainingsmaatje mee naar het WK. Binnen een mum van tijd moest Eline haar oefening weer ophalen die zij hiervoor in had gestudeerd aan het begin van dit jaar. Zij was al volop aan het trainen met een andere oefening.

Maandag 30 mei vertrok het Nederlandse team vanuit Raalte richting Amsberg (Duitsland). De elf meiden en een jongen werden op de trainingen begeleid door Therese Verdoorn, voormalig veelvuldig nationaal- en internationaal kampioen. Eline turnt heel beheerst en heel netjes, alleen in Amsberg trof zij een houten vloer aan. Op deze vloer zijn een aantal onderdelen lastig uit te voeren. Eline traint zelf namelijk altijd op een zachtere vloer.

Een week voor vertrek blesseerde Eline zich aan haar schouder en aangezien zij deze moest ontlasten,moesten de oefeningen aangepast worden. In Amsbergen had ze wederom pech. Bij een afsprong landde ze met overstrekte knie. Pijn, pijn en nog eens pijn. Maar opgeven was voor haar geen optie. Een dag laten stond ze dan ook gewoon voor het toestel. Helaas wel wederom met een aangepaste oefening.

De jury beoordeelde haar oefening met een 6,5. Alle moeilijke elementen waren al vervangen, dus dit was het hoogst haalbare. Ze liet, ondanks haar blessures, vier landen (Denemarken, Japan, Zwitserland en Spanje) achter zich.

Zaterdag stond in het teken van de landendag. Het Nederlandse team, Rhönradturners van RGV Kwiek, eindigden deze dag tweede.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.