t siel vraagt gemeente om subsidie

Het bestuur van het zwembad heeft meerdere gesprekken gevoerd met het Raalter college van B&W. In deze gesprekken is aangegeven dat het bestuur geen kans zit om de totale kosten uit eigen middelen te dekken. De nieuwe coating is nodig om het bad in goede conditie te houden en aan de geldende eisen op gebied van milieu en gezondheid te voldoen.

Het zwembad draait tot op heden zonder gemeentelijke subsidie. Verschillende raadsleden hebben in het verleden aangegeven dat een structurele subsidie niet tot de mogelijkheden behoort, maar dat er wel bereidheid is om een incidentele subsidie te verlenen. Op deze bereidheid hoopt het bestuur van het zwembad nu dan ook.

’t Siel wordt volledig gerund door vrijwilligers. De entreeprijs ligt aan de hoge kant in vergelijking met het gemeentelijke zwembad en andere omliggende baden. De doelgroep van zwembad ‘t Siel is met name kinderen en gezinnen maar ook in steeds toenemende mate de toeristen. Veel kinderen gaan na schooltijd per fiets naar het zwembad . Voor deze mensen is de afstand naar het gemeentelijk openluchtbad in Heino te groot. Naast kinderen uit Luttenberg maken ook kinderen uit Mariënheem en Raalte-Noord gebruik van het zwembad in Luttenberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.