stel niet louter nederlanders in tour op

De eerste Tourploeg is bekend. De selectie van Rabobank bestaat uit vijf Nederlanders, drie Spanjaarden en een Duitser. Alles wordt op het klassement van Robert Gesink gezet, rassprinters Theo Bos en Oscar Freire worden thuisgelaten. De redactie vroeg aan Onze Man of het interessant is een geheel Nederlandse ploeg samen te stellen. “Het is maar hoe je het bekijkt’’, reageert de wielerdeskundige van de CRT. “Niermann, Sanchez, Barredo en Garate zijn natuurlijk geen Nederlanders, maar ze rijden wel in de oranje kleuren van ‘onze Rabo’, dus een beetje Nederlander mag je ze ook wel weer noemen. Vorig jaar waren we toch bijvoorbeeld hartstikke blij dat Juan Manuel Garate de etappe op de Mont Ventoux won?’’

Onze man vergelijkt het met voetballen. “Heel Catalonië juicht als Messi scoort, toch?’’ Maar er zijn grenzen. ,,Als Niermann af moet sprinten tegen Johnny Hoogerland, dan is het natuurlijk weer ouderwets Duitsland-Nederland.’’ Onze Man denkt niet dat hij alleen maar Nederlanders opstelt in het Tourspel.

“Daar heb ik veel te veel geld voor,” schampert hij. “De hele Raboploeg kost nog geen 80 miljoen, met Gesink als duurste renner van 20 miljoen. Relatief duur zijn ook Johnny Hoogerland (11,5), Martijn Maaskant, Nikki Terpstra (beiden 10), Lars Boom en Bauke Mollema (8). Onze Man: “Ik ga ervan uit dat er niet eens twaalf Nederlanders meedoen. Als ik die vier Rabobuitenlanders voor het gemak meetel lukt een Tourploeg Nederlanders wel, maar dan ben ik op z’n duurst 115 miljoen kwijt voor twaalf renners,” Vindt onze man de waarde van de Nederlanders terecht? “Gesink gaat zeker de meeste punten pakken, en van Johnny Hoogerland verwacht ik ook het nodige. Maar daarover later misschien meer.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.