slimmer omgaan met regenwater

De afgelopen periode heeft het weer ons duidelijk gemaakt dat we ook maar beter zorgvuldig om kunnen gaan met ons regenwater. Het is extreem droog geweest. Boeren en tuinders hebben het nog zwaar te verduren, maar ook particulieren hebben veelvuldig de tuinslang moeten pakken om hun planten van water te voorzien.

Eerder maakten we ons geen zorgen hoe we eigenlijk met ons regenwater om moeten gaan. Gemeenten stappen daarom al op grote schaal over op nieuwe systemen. In plaats van het regenwater af te voeren, wordt het afgekoppeld en geïnfiltreerd in de grond.

Het afkoppelen van het regenwater hoeft niet door de gemeente te gebeuren, dat kan ook op particulier terrein. De voordelen zijn duidelijk. Door regenwater te infiltreren droogt de grond minder snel uit en blijft de tuin langer groen. Regenwater kan ook gebruikt worden om de tuin te besproeien of om de auto te wassen. Zo kan er bespaard worden op drinkwater.

UniCom Oost heeft een compleet pakket aan oplossingen ontwikkeld voor het opvangen, filteren, infiltreren en gebruiken van regenwater. Wil je hier meer over weten dan kan je contact opnemen met UniCom oost via 0570-503800 of info@unicomoost.nl. Unicom Oost is te vinden in Haarle.

Uiteraard vindt u ook informatie op de website: staging2.unicomoost.nl