scholen en clubs in de rij voor functionaris

Vanaf 1 september gaan de combinatiefunctionarissen aan de slag. In het eerste jaar in totaal 3,5 fte aan personele bezetting, vanaf volgend jaar 5,9 fte. “We kregen zoveel aanvragen, dat we keuzes moesten maken. We hebben al verzoeken van scholen gehonoreerd, maar daarnaast hebben we voornamelijk gekeken naar de beste combinaties,” aldus wethouder Roger de Groot. “Voor de verenigingen van wie we de aanvraag afgewezen hebben, hebben we volgend jaar weer een nieuwe ronde van toewijzen.”

In totaal gaan in het eerste van jaar van activiteiten tien scholen en achttien verenigingen gebruik maken van de combinatiefunctionarissen. In Heino ligt de grootste klus voor de functionarissen: Alle verenigingen en scholen uit het dorp maken vanaf 1 september gebruik van de sportfunctionaris.

In Broekland krijgt de handbalvereniging een functionaris, in Heeten de plaatselijke SV, de handbalvereniging en Heeten Sportief. Ook gaat de functionaris bij SV Mariënheem aan de slag. In Raalte gaan AV Salland, CRT Raalte, SMHC, Carmel Handbalschool en alle gemeentelijke handbalverenigingen aan de slag.

De aanstelling van deze functionarissen is financieel mogelijk vanwege een structurele Rijksbijdrage van 40% en een (co) financiering van de gemeente Raalte, het lokale onderwijs en Kinderopvang KOOS. De aanstelling van de functionarissen is tot 2015 vastgesteld. In de tussentijd gaat de gemeente het functioneren evalueren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.