sallands trots slaagt op alpe d huez

Sallands Trots zat donderdag al om 05.00 uur op de fiets en we kunnen je verklappen dat het dan nog knap koud kan zijn aan de voet van de berg in de hoge Alpen. En ze zaten nog steeds op de fiets toen wij hier onze negen tot vijf baan er al lang weer op hadden zitten. Intussen klommen ze drie keer zes de alp op dus werd de de Alpe d’Huez een echte HuZes. Wie de heren via de digitale tijdwaarneming volgde komt uit op zeventien klimmen, maar dat ligt aan de tijdwaarneming, verzekert Sallands Trots ons. Vandaag komen ze met een groter verhaal. Gisteravond wilden ze eerst snel naar bed.

De opbrengst is niet zo maar een record, het is een heel dikke verbetering van het bedrag van vorig jaar. Vorig jaar bracht de Alpe d’HuZesactie ruim 12 miljoen euro op. Het geld gaat voor 100 procent naar kankeronderzoek. Ruim 4.300 deelnemers deden mee aan de actie.

Ambassadeur van Alpe d’HuZes en kankerpatiënt Peter Kapitein: “Ruim 20 miljoen euro is een geweldig resultaat. Het laat zien dat steeds meer mensen de noodzaak inzien van de strijd voor de overwinning op kanker. We hebben nu al onze doelstelling bereikt en we hebben nog even de tijd voordat het definitieve eindbedrag in oktober wordt overgedragen aan KWF Kankerbestrijding.”

Onder het record aantal deelnemers (4661 stuks) was een groot aantal kankerpatiënten, gehandicapten en bekende Nederlanders. Zo fietsten op 9 juni onder andere (oud)-wielrenners, tv-presentatoren, musicalsterren en acteurs de berg op. Onder hen onder andere Frits Barend, René van Kooten, Bas Muijs, Evert ten Napel, Gert-Jan Theunisse en Theo de Rooij. Ook John Rep en Marc de Vries gingen de strijd met de Alpe d’Huez aan.

Het ingezamelde geld gaat door het ‘antistrijkstokbeleid’ van de organisatie voor 100% naar onderzoek. De organisatie maakt dus geen kosten, betaalt geen eigen medewerkers en betaalt niet voor diensten. Alpe d’HuZes streeft ernaar om onder andere concrete revalidatieprogramma’s te ontwikkelen voor het verbeteren van de conditie van kankerpatiënten door sportieve activiteiten, zodat zij tijdens en na hun ziekte beter kunnen functioneren. Dit staat in directe verbinding met de missie: lichamelijke activiteit kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven van kankerpatiënten. Naast de bestaande leerstoel ‘Leven met kanker’, ingesteld aan de Amsterdamse VU, bekleed door professor Irma Verdonck en gefinancierd door Alpe d’HuZes, is een tweede leerstoel ingesteld aan de VU. Deze leerstoel ‘Kanker en voeding’ moet het onderzoek naar de relatie tussen voeding en leven met kanker intensiveren en wordt bekleed door Ellen Kampman.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.