sallands trots is best een beetje zenuwachtig

“De Mont Ventoux is een bekende berg, die vaak in de Tour de France wordt gereden en staat vooral bekend om zijn kale vlaktes in de laatste 6 kilometers. Deze vlaktes hebben wat weg van een maanlandschap, erg indrukwekkend. Om 3 uur vertrokken Tom, Sjoerd en Simon richting de top van de Ventoux. We vertrokken met een zonnetje en 24 graden, maar na twee kilometer kwam de regen met bakken uit de hemel. Doorweekt en lichtelijk onderkoeld kwamen de jongens één voor één op de top. Op dat moment was het nog maar 5 graden. Na snel wat te hebben gedronken en gegeten werd er warme kleding aangetrokken, op de top werden ter plekke kinderhandschoenen en regenjacks gekocht voor de barre tocht naar beneden. Eenmaal weer aangekomen in Bedoìn, bij de auto, was de temperatuur weer aangenaam 24 graden. De natte kleding werd uitgetrokken en schone droge kleding werd weer aangetrokken.”

“Voor morgen staat er een rustdag gepland voor René, Simon, Sjoerd en Peter. Tom zal morgen deelnemen aan de Alpe d’HuZus, samen met een aantal ouders. De Alpe d’HuZus is een tocht, die is georganiseerd voor de verzorgers en vrijwilligers van de deelnemers voor de Alpe d’HuZes. Zij zullen deze dag 1x keer de Alpe d’Huez beklimmen. De deelnemers aan de Alpe d’HuZus starten morgen om 12 uur en wij zullen ze tijdens deze beklimming aanmoedigen. We zijn benieuwd wat we morgen allemaal al kunnen verwachten. We horen van steeds meer mensen die wij spreken, dat komende donderdag echt een hele indrukwekkende dag gaat worden. De zenuwen beginnen nu bij ons alle drie langzamerhand al wel wat toe te nemen, maar we hebben er ongelooflijk veel zin in!”

Meer foto's