rector carmel nieuwbouw is noodzakelijk

Het college van burgemeester en wethouders wil in de begroting 9,2 miljoen euro voor de nieuwbouw vrij maken. Maandagavond probeerde de rector van de school ook bijval in de gemeenteraad te krijgen. “De eisen van de samenleving wat betreft onderwijs zijn veranderd. Die zijn mondialer en complexer geworden.” De kennis die leerlingen op moeten doen, heeft andere eisen gekregen. En daartoe volstaat het huidige gebouw volgens hem niet. Daarom deed hij een beroep op de gemeenteraad. “Zorg voor eigentijds onderwijs.”

De rector kreeg bijval van GemeenteBelangen, de op één na grootste partij in de raad. “Wij moeten een goede school hebben,” stelde Wim de Hair. De SP was echter terughoudender. “We willen eerst weten wat we krijgen, voordat we voor het vrij te maken geld stemmen. Het gaat om het grootste bedrag in de begroting. Dat willen we pas beoordelen als we weten wat we krijgen,” vertelde Harry van Kampen na afloop van de vergadering. PvdA’er Arie van der Wilt stelde voor de nieuwbouw te zijn. Perton, D66, ziet ook de noodzaak van een oplossing in: “Het is duidelijk dat er iets moet gebeuren met de gebouwen van het Carmel, de gemeenteraad moet nog wel goed kijken naar de voorwaarden waaronder het geld beschikbaar komt.”

Johan Supèr stelde naast de vraag voor krediet, dat hij het liefst zag dat de nieuwbouw op de plaats van de huidige locatie van de HAVO/VWO komt. “Dat biedt meer flexibiliteit.” Op 7 juli stemt de gemeenteraad over het al dan niet beschikbaar stellen van het krediet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.