Home / archiefcentraal / raalter reddingsbrigade niet kopje onder

raalter reddingsbrigade niet kopje onder

. Joke Nijboer zit zelf al 23 jaar in het bestuur en vindt het nu wel een keer mooi geweest. ‘’Dit bestuur zit er al jaren, er gaan nu veel dingen veranderen en het is wel eens tijd voor een nieuw bestuur.’’

Tijdens de jaarvergadering werd het duidelijk dat er niemand op de oproep van het oude bestuur gereageerd had, om zich aan te melden voor het nieuwe bestuur. Hier werd druk gediscussieerd over het opheffen van de brigade, Deventer en Zwolle hebben namelijk ook wel leuke brigades. Per 1 april 2012 zou de reddingsbrigade dan opgeheven worden. Leden, ouders en oud-leden hadden nog één maand de tijd om zich toch nog aan te melden voor het bestuur. Het was voor het oude bestuur geen optie om nog even te blijven zitten. ‘’Hoe lang kan je dat nog blijven doen?’’ stelde Joke Nijboer als vraag.

Gelukkig hebben op het laatste moment zes mensen zich aangemeld voor het nieuwe bestuur. Dankzij wat rondvraag van de trainers gaat het nieuwe bestuur, bestaande uit een ouder en een ex-trainer, aan de slag. ‘’Wij blijven nog tot januari om het nieuwe bestuur te helpen met opstarten, zo worden ze niet meteen in het diepe gegooid’’, aldus Joke Nijboer.

Om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen neemt iemand van het bestuur nu de PR op zich, dit moet ervoor gaan zorgen dat ouders, leden en oud-leden zich sneller aanmelden voor het bestuur. De Raalter Reddingsbrigade zoekt ook nog nieuwe trainers, een aantal jonge trainers gaat namelijk op stage en heeft er geen tijd meer voor. Maar de reddingsbrigade zinkt voorlopig niet naar de bodem.

Lees ook

GGD IJsselland verlengt registratiemogelijkheden voor gele boekje

ZWOLLE – GGD IJsselland ontving afgelopen week weer honderden mensen die nog graag een registratie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.