raaltenaren pakken vaak de fiets

Inwoners van de gemeente Raalte gebruiken de fiets vaker dan gemiddeld. Dat suggereert een onderzoek naar fietsnetwerken in kleine en middelkleine kernen dat ThuisraadRO in opdracht van AgentschapNL heeft gedaan.

Uit het onderzoek blijkt dat de combinatie van het realiseren van een goede infrastructuur voor de fietser met daarbij uitgebreide communicatie onder de noemer ‘Raalte fietst…’, de kern Raalte tot een succesverhaal maken als het gaat om het stimuleren van fietsgebruik. Opmerkelijk is dat de campagne zelfs na tien jaar nog door lijkt te werken, vertelt het onderzoek ons.

Het hoge fietsgebruik in Raalte komt niet door een tekort aan parkeerfaciliteiten of door automobilisten die files ontwijken. Ook heeft Raalte geen spectaculaire of kostbare ingrepen gedaan om dit hoge fietsgebruik te realiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.