raalte wijkt niet af van huidig rupsenbeleid

“We monitoren de situatie constant, we zijn heel alert op de ontwikkelingen,” vertelde wethouder Wout Wagenmans dinsdagmiddag. “De volksgezondheid is nog niet in het geding.” Woensdag pleegt de gemeente overleg met buurgemeenten over het te voeren beleid. “Het zou kunnen dat we bijvoorbeeld sportvelden aan gaan pakken. Maar dat zou kunnen, dat is dus nog niet zeker.”

De rups vormt dit jaar opnieuw een forse kostenpost voor gemeenten. Raalte trok 15.000 euro uit voor de bestrijding van het diertje met brandharen. De bodem van dat geldpotje is in zicht. “We zitten bijna aan het budget.” Daarnaast vraagt Wagenmans zich af of je het diertje wel echt overal moet bestrijden. “Het is wel de natuur waar we in leven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.