Home / archiefcentraal / raalte plaza zorgt voor spetterende afsluiting

raalte plaza zorgt voor spetterende afsluiting

VAG Mariënheem is weer een feit. VAG, wat staat voor Vrijdag Avond Gebeuren, was jarenlang een begrip in Mariënheem. Maar door een gebrek aan vrijwilligers is er ongeveer vijftien jaar geleden een punt achter gezet.

Uit een enquête die in 2009 werd gehouden in Mariënheem, kwam naar voren dat er vanuit de jeugd vraag was naar een activiteit op de vrijdagavond. Een enthousiaste groep mensen is hiermee aan de slag gegaan en heeft de VAG weer nieuw leven in geblazen.

Sinds oktober wordt er maandelijks een gezellige, ontspannen en soms leerzame avond gehouden voor de kinderen van groep 7 en 8 uit Mariënheem. De activiteiten zijn divers, zoals zwemmen, een dropping, een vossenjacht, een boodschappenspel, een breakdanceles, een rondleiding bij FC Zwolle en een mega-apenkooi.

Om de avonden toegankelijk te houden voor alle kinderen, wordt de eigen bijdrage zo laag mogelijk gehouden. De VAG ontvangt wat subsidie en voor de laatste avond van het seizoen heeft Raalte Plaza een financiële bijdrage geleverd. Daardoor kon deze avond spectaculair ingevuld worden met kanoën en een stormbaan in Hellendoorn.

Na de vakantie zijn alle leerlingen van groep 7 en 8 weer welkom voor een nieuw superseizoen.

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.