Home / archiefcentraal / raalte pakt rupsen bij zwembaden aan

raalte pakt rupsen bij zwembaden aan

De gemeente Raalte gaat eikenprocessierupsen bij de zwembaden in Heeten, Heino en Luttenberg verwijderen. Dat heeft wethouder Wout Wagenmans donderdagavond na afloop van de raadsvergadering bekend gemaakt.

De gemeente Raalte bestrijdt de diertjes met brandharen alleen in zogeheten prioritaire gebieden. Dat is binnen de bebouwde kom of langs drukbereden fietspaden, de zwembaden vallen daar niet onder. Vanaf heden worden de diertjes dus wel bij de openluchtzwembaden in de gemeente Raalte verwijderd.

Daarnaast zou het kunnen dat de gemeente Raalte binnenkort ook de processierupsen bij sportvelden aan gaat pakken, maar dat is vooralsnog niet meer dan een idee. Concrete toezeggingen kon de wethouder daarover dus nog niet doen.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.