raalte pakt rupsen bij zwembaden aan

De gemeente Raalte gaat eikenprocessierupsen bij de zwembaden in Heeten, Heino en Luttenberg verwijderen. Dat heeft wethouder Wout Wagenmans donderdagavond na afloop van de raadsvergadering bekend gemaakt.

De gemeente Raalte bestrijdt de diertjes met brandharen alleen in zogeheten prioritaire gebieden. Dat is binnen de bebouwde kom of langs drukbereden fietspaden, de zwembaden vallen daar niet onder. Vanaf heden worden de diertjes dus wel bij de openluchtzwembaden in de gemeente Raalte verwijderd.

Daarnaast zou het kunnen dat de gemeente Raalte binnenkort ook de processierupsen bij sportvelden aan gaat pakken, maar dat is vooralsnog niet meer dan een idee. Concrete toezeggingen kon de wethouder daarover dus nog niet doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.