raalte op plek 506 in donorregister

De donorstand van Raalte staat boven het landelijk gemiddelde van 41%. Nederland telt meer dan 3,3 miljoen donoren en hiervan wonen er 4.400 in Raalte. Dat betekent dat 45,1%, wat neerkomt op 7.078 duizend inwoners, de keuze voor orgaandonatie wel heeft gemaakt. Daarmee staat Raalte op plek 506 in de Donorstand van Nederland. Maar liefst 1.539 inwoners uit Raalte zeggen nee tegen orgaandonatie. 1.031 inwoners laten de keuze aan hun nabestaanden en 108 inwoners laten een specifiek persoon beslissen.

In Luttenberg hebben 47,4% van de inwoners zich geregistreerd in het Donorregister. Daarna scoort Mariënheem met 47,1%, Broekland met 46,5% en Wesepe met 45,2% iets hoger dan Raalte. Lemelerveld scoort met 40.3% geregistreerde lager dan Raalte. Vanaf 22 juni is op JaofNee.nl te zien hoeveel donoren er per provincie en woonplaats in Nederland zijn.

“Het Donorregister maakt al jaren statistieken openbaar, maar daar hebben mensen pas iets aan als ze ook eenvoudig toegankelijk zijn en op een relevante manier worden gepresenteerd” aldus Jeantine Reiger, woordvoerder namens de campagne. “Zo laten we zien dat donor zijn in Nederland heel gewoon is. In de donorstand op jaofnee.nl kun je zien dat veel mensen in jouw omgeving hun keuze hebben vastgelegd, met Ja of Nee. Bovendien wordt op deze manier het effect van jouw donorregistratie op de donorstand van je eigen gemeente direct duidelijk.

Je kunt meehelpen de donorstand van Raalte te verhogen door je op JaofNee.nl te registreren. Wanneer je je keuze over orgaandonatie vastlegt verhoog je de kans voor mensen op een wachtlijst om te overleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.