quincy 8 schrijft brief aan burgemeester

Quincy weet veel plaatsen in Raalte Noord op te noemen waar het niet zonder risico is om te fietsen. “Bij de C1000 is het gevaarlijk om van de parkeerplaats af te fietsen, omdat ze daar hard rijden”, vertelt ze. Ook samen met haar vriendinnen en met haar moeder heeft Quincy gevaarlijke situaties meegemaakt. Ze is een keer bijna aangereden in Raalte Noord en is hier zo van geschrokken dat ze van mening is dat er nu echt iets moet gebeuren.

De burgemeester nodigde Quincy Paalman een maand geleden uit op het gemeentehuis. Daar kreeg ze een rondleiding en beantwoordde burgemeester Zoon haar vragen. Toen Quincy vertelde dat haar klasgenootjes ook vragen hadden voor de burgemeester stelde hij voor om langs te komen in haar klas. Hij moest dan ook bij haar broer langskomen, vond Quincy. Daarom bezocht de burgemeester groep 4 en groep 6 van de school. Daarnaast ging hij in gesprek met de directeur van de school en de buurtbewoners.

Zoon luisterde naar de ideeën van de leerlingen en beloofde Quincy om over een aantal weken met een plan te komen. “Ik denk dat de burgemeester dat ook wel doet,’’ zegt Quincy vastberaden. Zo kan er misschien een schoolzone gemaakt worden of er kan een DSI-bord geplaatst worden, deze meet hoe hard je rijdt.

Quincy en haar klas hopen dat er in ieder geval iets gedaan wordt met alle ideeën. Dan kunnen ze rustig en veilig door Raalte heen fietsen.

Vlak voordat Quincy een brief schreef, hebben de buurtbewoners zelf ook een brief gestuurd. Die werd ook ondertekend door de Linderte, KOOS, en Peuterwerk. “De zorgen over de verkeersveiligheid zijn al een keer door de buurtbewoners onder de aandacht gebracht”, vertelt Han van Rhee, directeur van de Linderte. “We hopen door maatregelen te treffen ongelukken te voorkomen. Het is een 30 kilometer zone maar daar wordt nu niet goed op gelet.” Ook het landbouwverkeer dat er langsrijdt, kijkt niet altijd goed uit volgens de directeur. “Het is toevallig dat Quincy ook al een brief had geschreven. Quincy en de buurtbewoners wisten van elkaar niet dat ze allebei vinden dat de verkeersveiligheid in Raalte Noord verbeterd moet worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.