politie tevreden over rijgedrag bezoekers tt

De politie is ‘heel tevreden’ over het rijgedrag van de motorrijders die vrijdag en zaterdag de TT in Assen bezochten. Desondanks werden er toch 39 bekeuringen uitgeschreven en drie rijbewijzen ingevorderd wegens het overschrijden van de maximum snelheid met meer dan 50 km per uur. De bestuurders reden 115 kilometer per uur waar 60 is toegestaan, 135 km op 80 kilometerweg en 155 waar 100 kilometer per uur was toegestaan.

21 motorrijders werden beboet voor het te hard rijden (harder dan 30 kilometer per uur). Elf bekeuringen werden uitgedeeld voor het overschrijden van de doorgetrokken streep. Verder waren er boetes voor niet handsfree bellen (3x), niet dragen van een helm (2x), niet dragen van een gordel en een motorrijder met een te scheve kentekenplaat.

Een motorrijder had een constructie gemaakt op zijn motor waardoor de kentekenplaat omgeklapt kon worden en daardoor onleesbaar. Ook deze bestuurder krijgt uiteraard proces-verbaal. Een motorrijder werd door de videoauto betrapt op meerdere feiten zoals snelheid, kleven en meerdere keren doorgetrokken streep en wordt daarom voorgedragen voor de educatieve maatregel gedrag EMG. Dit is een driedaagse cursus van het CBR die 800 euro kost. Deze kosten worden betaald door de overtreder.

Videosurveillanten van de politieregio’s IJsselland, Twente en Noord- en Oost-Gelderland hebben beide dagen verkeerstoezicht gehouden. Er werd door de motorrijders in navolging van voorgaande jaren uitermate rustig gereden.

Ook het publiek stelde zich voorbeeldig op en bleef achter de vangrails staan. Het publiek was met flyers attent gemaakt op de gevaren van de hogere snelheid op de A28 nu de weg verbreed is van twee naar drie rijstroken. Door de verbreding was er een veel betere doorstroming van de motoren en waren er weinig of geen files. Op de wegen N36, N348 en N332 werd gecontroleerd maar de grens werd niet overschreden. Er werden wel enkele processen-verbaal uitgeschreven maar dit zou op een andere willekeurige zaterdag niet anders zijn geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.