plan kulturhus heeten staat of valt bij bieb

En of de bieb zich daadwerkelijk in de nieuw te creëren ontmoetingsplaats wil vestigen, dat is nog maar de vraag. “De bieb is op zijn zachtst gezegd nog wat terughoudend,” plaatste Egbert den Daas van Lokaal Alternatief als kanttekening bij het verhaal van de heren. Volgens het Heetense tweetal valt dat te wijten aan de ontstane onzekerheid door de aanstaande bezuinigingen op het boekenhuis. “Maar de bibliotheek staat wel volledig achter het plan. Ze hebben toegezegd dat ze meegaan in het concept.”

D66-Raadslid Perton ziet ook de afhankelijkheid van deelname van de bieb in. Op Twitter meldt hij: “Grootste struikelblok voor Trefpunt Heeten is de deelname van de bibliotheek.”

Notkamp en Koerkamp vroegen de gemeenteraad maandagavond om ambtelijke ondersteuning, om de zaken financieel beter in kaart te brengen. Met de plannen voor de zogeheten multifunctionele accommodatie is iets meer dan een miljoen euro gemoeid. Het tweetal wilde onder meer ondersteuning vragen om te onderzoeken voor wat voor subsidies het project in aanmerking komt.

’t Trefpunt wil door het omdopen tot een multifunctionele accommodatie een uitgebreider dienstenpalet aanbieden, ruimere openingstijden krijgen en een bibliotheekfunctie aanbieden. De ontmoetingsplaats in Heeten heeft sinds de jaren ’70 altijd een eigen exploitatie gehad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.