overleg mfa nieuw heeten muurvast

Het overleg tussen gemeente Raalte en werkgroep Vitaliteit Nieuw Heeten over de multifunctionele accommodatie zit muurvast. De plannen voor de bouw van een nieuwe accommodatie zijn nog niets verder dan in januari van dit jaar. De werkgroep wil met een ambitieus plan het Timmermanshuis, het sportpark en de multifunctionele accommodatie te bundelen op één locatie. De gemeente vindt dit te duur. Resultaat: Muur- en muurvast.

Als de multifunctionele accommodatie die de werkgroep Vitaliteit wenst er komt, dan betekent dit dat het de gemeente minimaal vier miljoen euro gaat kosten. De gemeente wil dat de werkgroep ook kijkt naar andere opties. Zo kan het sportpark verplaatst, het Timmermanshuis gerenoveerd en kan er een spelzaal gebouwd worden in plaats van een sporthal.

Het uitgangspunt van wethouder Wagenmans is dat een Dorpshuis betaalbaar en haalbaar moet zijn, niet alleen nu maar ook in de toekomst. “Ik hoop dat ze zo snel mogelijk met een gewijzigd plan komen,” aldus de wethouder. Volgens de gemeente onderschat de werkgroep de jaarlijkse exploitatiekosten van het ambitieuze plan en moet de investeringsdruk omlaag.

De werkgroep beraadt zich nu. Mogelijk gaat ze kijken naar mogelijke alternatieven voor het dorpshuis, waarbij ze rekening houden met de wensen van de inwoners van Nieuw Heeten en met de mogelijkheden die er zijn. De wethouder gaat binnenkort opnieuw met de werkgroep rond de tafel zitten. Donderdagavond vergadert ook de gemeenteraad nog eens over het krediet dat beschikbaar gesteld moet worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.