opbouw ribs en blues begonnen

De opbouw van het 15e Ribs & Blues festival is dinsdagavond van start gegaan, op een nu nog groot maar vooral lege Domineeskamp in het centrum van Raalte. Traditiegetrouw zetten voorzitter Ton Groot Beumer en de jarige Laurens Veldmaat (bestuurslid Terrein en Techniek) de eerste kruisjes en cirkels waar eind deze week de tientallen bouwsels, tenten, kraampjes en alle andere faciliteiten moeten staan. In de loop van woensdag komen onder meer de eerste grote cabins en units aan, woensdagavond komt de Technische Commissie van CV de Stoppelkaters in de eigen loods in actie om het opgeslagen materiaal te transporteren, waarna donderdag de echte opbouw begint.

In tegenstelling tot enkele jaren geleden, toen nog het aloude meetlint werd gebruikt, zijn de exacte locaties nu met behulp van GPS in de computer opgeslagen waardoor ze snel terug te vinden zijn. Dat geldt overigens maar voor driekwart van het terrein; het laatste kwart van de Domineeskamp (zo’n 3200 vierkante meter) wordt pas dit jaar voor het eerst in gebruik genomen om het al jaren groeiende bezoekersaantal te kunnen verwelkomen. De verwachting is dat dit jaar dat aantal richting de 50.000 gedurende het hele weekeinde zal groeien.

De voorverkoop voor de Pinkster Party Raalte zaterdagavond met Caro Emerald en Golden Earring is inmiddels in een stroomversnelling gekomen. De kans is steeds groter dat zaterdagavond het bordje ‘Uitverkocht’ opgehangen moet worden of dat dan nog slechts een beperkt aantal kaarten te koop is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.